Tudor invitat la plus/minus arta

Stiri din presă, articole, reportaje, interviuri

Moderators: alexunu, Catanutz

Post Reply
eva
Om al plajei

Tudor invitat la plus/minus arta

Post by eva » Thu Jun 01, 2006 9:36 pm

Pentru cei care nu stiu, emisiunea e pe Tvr Cultural in fiecare miercuri, de la 21:30, cred. Azi a fost in reluare. Va mai fi si pe Tvr International, nu stiu exact cand, da' merita sa cautati, ca e o emisiune buna.

Ieri au vorbit de musicaluri. Au aratat si cateva secvente din "Am sa ma intorc barbat" si "Chirita of Barzoieni". Tudor a vorbit mult, chiar mi se parea ca prezentatoarea ii taie din elan.
Zicea de musicaluri ca nu prea sunt in Romania pentru ca e un tip de spectacol care apare in societatile echilibrate, in care oamenii merg la teatru sa se distreze, in timp ce la noi, oamenii merg ca sa se rupa macar pentru 2 ore de tot ce e afara. Zicea ca sunt atractive, pentru ca dau altceva si ca pana si o microfonie e ceva fain si se poate improviza. Mai spunea ca musicalul e doar un pretext, pentru ca actorul sa poata canta, ca muzica e arta suprema si ca sa o combini cu teatrul e o gaselnita pe care n-au inventat-o ei.
Crede ca musicalul nu prea prinde in Romania.
Prezentatoarea l-a-ntrebat cum se face atunci ca ei au avut sala plina de fiecare data. Mi-a placut mult ce a raspuns Tudor. A zis: "Pai.. noi suntem Vama Veche." Si a zis asta asa, cu sclipirea aia in ochi, de mandrie ca-i are pe baieti cu el. Zicea ca lumea a mers la spectacol mai degraba ca la un concert Vama Veche. A pomenit pana si de forum, zicea ca despre Asmib s-a vorbit mult si pe forumul vv, concluzia fiind ca e cea mai mare realizare a formatiei. Ei? Ce ziceti?
A mai spus ca spectacolul a aparut pentru ca, dupa doi ani de munca inca mai aveau destula energie, mai aveau ce sa dea. Cum lucrasera atata timp la acest album, le-a fost usor sa-l monteze in 3 saptamani.
A accentuat mult ideea asta de poveste. In loc sa stai sa te gandesti oare cum ma mai simt azi, oare despre ce sa mai scriu, mai bine construiesti o poveste, dupa care totul vine de la sine.
Prezentatoarea l-a-ntrebat de ce nu se mai joaca "Asmib". Tudor i-a explicat ca fiecare spectacol costa 12000 de dolari, si ca s-au jucat din incasari. Au riscat, pentru ca daca n-aR fi fost sala plina, ar fi pierdut din onorariul trupei, dar ca s-ar mai putea juca de 15-20 de ori. Ar fi vrut ca si alte trupe sa faca musicaluri, da' se pare ca tot ei vor fi urmatorii care vor scoate un album de acest fel. Si uite asa, cei care au avut rabdare sa citesca pana aici, afla ca Vama Veche pregateste un nou album-poveste, dupa "Fericire in rate". Vor avea de ales intre povestea pe care o au acum si "Visul unei nopti de vara". Da' bine, asta nu e sigur, se mai gandeste, e doar un plan, asa.
L-a-ntrebat daca actorii sunt pregatiti sa joace in muzicaluri. Tudor a zis ca da, numai ca nu le place. El e un sustinator al genului si-i incurajeaza pe toti cei care vor sa faca asa ceva. Da pana si muzica de la "Chirita" oricui, daca mai vrea cineva sa faca si alte variante.
La un moment dat a intrebat-o pe tipa daca nu vorbeste prea mult. Adevarul e ca s-a implicat asa mult in discutie ca, atunci cand i-a multimit pentru timpul acordat, n-a fost prea incantat. Era ca un copil caruia i-ai dat o jucarie si, cand se distra mai bine, i-ai luat-o.
Bine, ce-am scris eu aici nu e fix ce a zis Tudor pentru ca nu mi-am amintit exact. Sper sa nu apara confuzii.
Oricum, eu nu prea ma pricep sa redau esentialul asa ca incercati sa vedeti emisiunea ca merita. Cum zicea si apple, e mult mai importanta decat alte chestii care apar pe aici, pe la Media.
scuze nea floyd

Pitbull
Big Brother

Post by Pitbull » Thu Jun 01, 2006 9:55 pm

Brava, Evuletz!
Chiar am citit cu mult interes relatarea, si am descoperit o grămadă de idei semnificative.
Imperiile coloniale au murit...
Germania Nazistõ a murit...
Uniunea Sovieticõ a murit...
Si nici Uniunea Europeanõ nu se simte prea bine ;)
http://communities.msn.com/pitbullsrealm

meyrio
Om al plajei

Post by meyrio » Thu Jun 01, 2006 10:51 pm

Foarte frumos, Eva! Multumim!
"N-a fost decat ce trebuia sa fie
Si, dac-a fost cu-adevarat ceva,
N-a fost decat un strop de vesnicie
Desprins dintr-un meschin"et caetera"

Post Reply